5 tips voor een geslaagde kampeervakantie!

5 tips voor een geslaagde kampeervakantie!

Kamperen is hipper dan ooit. Het is de ideale manier om te ontsnappen aan het dagelijkse leven en heerlijk tot rust te komen in de natuur. Ontdek onze vijf tips voor een geslaagde kampeervakantie.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

De belangrijkste tip is om te investeren in goed materiaal. Tijdens een kampeervakantie heb je namelijk heel wat nodig. Niet alleen je kampeeruitrusting is belangrijk, je zal bijvoorbeeld ook kookgerief moeten meenemen. Vergeet ook dat extra fleecedekentje voor de koude avonden niet… Met een goede checklist ben je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Organiseer thuis ook al even een oefenronde. Een tent opzetten is namelijk niet altijd evident en kan voor frustraties zorgen. Test je skills daarom voor je reis al even uit. Zo weet je wat je te wachten staat en heb je zeker alles bij. Instant vakantiegevoel verzekerd!

2. A room with a view

Het grote voordeel van kamperen is dat je vaak op prachtige plekken terechtkomt. Zie je het uitzicht over de bergen en het meer ook al voor je? Er is echter meer dan die prachtige views alleen… Lees daarom vooraf de recensies van de camping na. Zo weet je perfect wat je kan verwachten en welke faciliteiten beschikbaar zijn. Denk ter plaatse ook goed na voor je je tent opslaat. Een plekje dicht bij het toilet klinkt handig, maar zal ’s nachts - en ’s morgens - waarschijnlijk ook veel passage voor je tentdeur opleveren.  Hou bovendien rekening met de zon en probeer een plaats in de schaduw te bemachtigen. Overdag kan het namelijk heel snel heel warm worden in je tent.

3. Maak het jezelf gemakkelijk

Kamperen kan gerust ook comfortabel. Check de nachttemperatuur op je bestemming voor je vertrekt en stem je slaapzak daarop af. Met een goede luchtmatras, oordopjes en een oogmasker slaap je zo ook in je tent als een roos. Investeer eventueel in een hangmat zodat je overdag heerlijk kan relaxen en neem je eigen tafel en kampeerstoelen mee. Zo kan je comfortabel eten, lezen en spelletjes spelen.  Vergeet de sfeerverlichting en zaklamp niet, op die manier kan je ook ’s avonds gezellig blijven spelen en lezen.

4. Safety first

Een EHBO-doos mag sowieso niet ontbreken op reis. Denk bij een kampeervakantie ook aan bescherming tegen insecten. Wees voorbereid en zorg dat je een goede anti-muggenspray bij je hebt. Ook met teken is het opletten geblazen. Controleer je armen en benen regelmatig en verwijder teken onmiddellijk zodat ze geen ziektekiemen kunnen overdragen. Neem hiervoor een speciale tekentang mee in je reisapotheek.

5. Have fun

Kampeervakanties geven je het ultieme gevoel van vrijheid, want je kan gaan en staan waar je wil. De belangrijkste tip daarbij is om te genieten. Loopt er iets niet zoals gepland? Ben je ondanks de goede voorbereidingen toch iets vergeten? Regent het? Let it go! Kamperen is één groot avontuur.

Top