Blijf jij deze zomer gezellig thuis?

Blijf jij deze zomer gezellig thuis?

Blijf jij deze zomer gezellig thuis en heb je een staycation gepland? Dankzij onze 7 tips wordt het een vakantie om nooit te vergeten.

 

- Tip 1: positive vibes only

De belangrijkste tip voor een geslaagde staycation? Maak de mentale switch en focus op de vele voordelen van een vakantie in je eigen tuin. Een staycation neemt bijvoorbeeld de stress en kostprijs van de verplaatsing weg. Zo blijft er meer budget en tijd over voor leuke dingen. Je slaapt bovendien heerlijk in je eigen bed en zal geen last hebben van een vervelende jetlag.

 

- Tip 2: dolce far niente

Zorg dat alle klusjes afgevinkt zijn voor je aan je vakantie begint, zo kan je ook dit jaar even heerlijk niets doen. Vrees je dat je moeilijk de dagelijkse huishoudelijke taken zal kunnen loslaten?  Bepaal vooraf wat je wel of niet wil doen en hou je aan die planning.  Maak hierover ook duidelijke afspraken met je gezin. Stel je was en strijk bijvoorbeeld ook dit jaar uit tot na de vakantie. Time to kick back and relax!

 

- Tip 3: do the digital detox

Tijdens een vakantie is het vooral belangrijk om mentaal tot rust te komen. Leg je smartphone daarom zoveel mogelijk aan de kant en check je werkmail niet tijdens deze periode. Zo ban je ook thuis alle stress en kan je doen waar je echt zin in hebt.

 

- Tip 4: location, location, location

Locatie is alles, ook tijdens je staycation. Met mooi tuinmeubilair, sfeervolle lampionnen en kleurrijke kussens creëer je in no-time een vakantiesfeer in je eigen tuin. Richt een gezellige hoek in om te aperitieven, sla een voorraad leuke spelletjes in en installeer een hangmat om heerlijk weg te dromen tijdens je siësta’s. Heb jij geen tuin? Ook op je terras of balkon kan je het vakantiegevoel opwekken. Zomerse bloemen en verse kruiden - zoals lavendel en tijm - zorgen voor instant summer vibes.

 

- Tip 5: geniet met al je zintuigen

Wil je net als op vakantie nieuwe smaken ontdekken? Experimenteer in je eigen keuken en think outside the box. Profiteer van je verlof om rustig inkopen te doen, neem je tijd om samen te koken en geniet ervan om uitgebreid te tafelen. Het voordeel van een staycation? Je kan je vrienden uitnodigen om mee te komen proeven van al dat lekkers. Ben jij geen hobbykok en krijg je stress bij het idee dat je elke dag een menu op tafel moet toveren? Haal maaltijden af of ga af en toe op restaurant. Extra tip: doordat je geen koffers moet pakken, heb je voor je vakantie misschien tijd om een aantal maaltijden in te vriezen. Zo hoef je tijdens je verlof niet te koken.  

 

- Tip 6: probeer nieuwe dingen

Een vakantie is het ideale moment om dingen uit te proberen. Spring op je fiets en ga op ontdekking in je eigen buurt. Of trek je wandelschoenen aan en plan een expeditie in een Belgisch natuurgebied. Je kan ook een filmfestival organiseren in je eigen woonkamer. En wat dacht je van een initiatie in een nieuwe sport?

 

- Tip 7: picture perfect

Maak er een zomer van om nooit te vergeten en leg ook nu je mooiste momenten vast op foto. De herinneringen aan de zomer van 2020 zullen net zo waardevol zijn als bij andere vakanties!  Aarzel niet om je favoriete beelden te delen onder de post op onze Facebookpagina.

 

 

Top