Creatieve paaskriebels

Creatieve paaskriebels

De paasvakantie staat voor de deur, en voor veel gezinnen betekent dat twee weken quality time met de hele familie. Een fijne periode om naar uit te kijken dus. Je plant uitstapjes, misschien ga je op reis, je neemt uitgebreid de tijd om te shoppen,… Maar je beleeft ook vele mooie momenten samen thuis. Wat spook je dan met z’n allen allemaal uit? Wij hebben alvast drie creatieve tips waarmee je in de vakantie aan de slag kan.

Bereid samen een paasbrunch

Vakantie is altijd een beetje feest, en bij een feest hoort een uitgebreid feestmaal natuurlijk. Boks samen met het hele gezin een hele reeks gerechten in mekaar en verbaas jezelf met je kookkunsten! Wat dacht je van een heerlijke paasbrunch? Met zelfgebakken brood, mooi gepresenteerd beleg, fruit op een prikker of in verfrissende fruitsla, versgeperst sinaasappelsap, zelfgemaakte granola en natuurlijk eitjes in alle vormen en maten: spiegelei, roerei, omelet, en niet te vergeten: chocolade…!

Maak samen paasdecoratie

Niets is leuker dan een huis vol kleurrijke, zelfgemaakte herinneringen aan een fijn paasfeest. Schuif dus gezellig samen rond de tafel, stroop je mouwen op en ga aan de slag met uitgeblazen eieren en plakkaatverf. Stempel je motiefjes met een sponsje of teken je ze nadien met een alcoholstift? Het maakt niet uit. Laat je creatieve geest de vrije loop en ontdek welke leuke ideeën allemaal opborrelen tijdens het knutselen. Prik de kleurrijk beschilderde eitjes nadien op een stokje en plant deze in je bloembakken en bloempotten doorheen en rondom het huis. Vrolijke sfeer gegarandeerd!

Stippel een zoektocht uit

Het leukste aan Pasen? Dat is zonder twijfelen het zoeken naar de verstopte paaseieren. Organiseer een zoektocht voor het hele gezin en verstop chocolade eieren in de tuin, op de oprit, langs de straat,… Je kan het zo gek en zo groots maken als je zelf maar wil. Zijn de weergoden je minder goed gezind, verpak de eitjes dan in plasticfolie, dan kan de zoektocht met paraplu en stevige regenlaarzen toch onverstoord doorgaan.

Veel paasplezier, en zeker ook welkom in het winkelpark tijdens één van je gezinsuitstapjes!

Top