Sporten of supporteren?

Sporten of supporteren?

We kunnen er momenteel niet omheen: de sportkriebels zijn in het land! We strijden voor de beker op Roland-Garros, kijken uit naar de finale van de Champions League, bereiden ons alvast voor op een tropische 20 km van Brussel en zetten ons helemaal schrap voor een maand vol voetbalavontuur! Want op 14 juni start het wereldkampioenschap voetbal in Rusland en daar zijn wij fiere Belgen natuurlijk ook bij! En wat doe jij met al dat gesport om je heen? Sporten of supporteren?

De sporter

De sporter ligt op zich niet erg wakker van al die tornooien, maar bekommert zich voornamelijk om zijn/haar eigen verwezenlijkingen. Heb ik 3 keer gesport deze week? Kan ik nog een rondje verder lopen dan de vorige keer? Scoort mijn zaalvoetbalploegje goed in de ranking? Kan ik met een lichtere fiets nóg harder rijden? Wat er op de kampioenschappen gebeurt, dat is bijzaak.

De supporter

De supporter is dan weer enkel en alleen gefocust op die kampioenschappen! Een vrolijke bende vrienden en familie in de woonkamer en samen alle matchen bekijken op de grootste smart-tv: daar draait het om. Met een fris pintje en of een lekker wijntje in de hand, de nodige snacks op de tafel, en vooral: toeters en bellen. Alle Rode Duivels accessoires liggen er voor het grijpen en aan ambiance is er geen gebrek. Maar zelf sporten? Dat is niks voor een supporter!

De sporter-supporter

De ideale combinatie is natuurlijk de sporter-supporter. Na een rondje lopen geniet hij/zij van een gezellige avond voor de buis met de vrienden. In de nationale driekleur natuurlijk! En na de wedstrijd bootst hij met de kinderen de gekste fases van het spel nog even na of gaat ze met de buurvrouw nog gauw een balletje slaan. Sporten én supporteren, dáár streven we de komende weken naar.

Doe je ook mee?
Haal dan vlug de driekleur in huis en laat je horen voor onze toppers!

Top