Zo wordt de herfstvakantie lekker griezelig

Zo wordt de herfstvakantie lekker griezelig

Met de herfstvakantie voor de deur zoeken heel wat ouders en grootouders leuke uitstappen of activiteiten om de kroost te entertainen. Een knutselnamiddag, een wandeltocht, een pretparkbezoek… Alles wordt net dat tikkeltje leuker met een Halloweensausje erover. Zo wordt de vakantie ook lekker spannend en griezelig. 3 griezeltips op een rijtje!

Griezelfestijn met griezelhapjes

Ga met de kinderen rond het kookeiland staan en bereid samen lekkere Halloweenhapjes voor een waar griezelfestijn! Zo kan je koekjes bakken in de vorm van een heksenhoed, een spook of een grillig monster, maar ook heerlijke pompoensoep bereiden. Om de soep een Halloweentoets te geven, voeg je er enge spinnenballetjes aan toe. Stop hiervoor 4 spaghettistokjes door een gehaktballetje. Dit worden de 8 kriebelige poten van de soepspinnen! Tussen het voorgerecht (de soep) en het nagerecht (de koekjes) in, kan je een hoofdmaaltijd maken met bloederige pompoenpuree en een goudgebruinde kippenfilet. Het bloed over de puree is natuurlijk gewoon een streepje ketchup…

Griezeltocht met enge lantaarns

In de Halloweenperiode verschijnen heel wat pompoenen op het toneel. Ze liggen in voortuintjes of achtertuinen, op de tafel of in de hal, maar ze kunnen gelukkige ook enorm griezelig zijn! Daarom gaan we met de kinderen ook pompoenen kerven in de vakantie. Teken een paar driehoekige ogen, een neus en een enge mond, en kerf deze met een mes uit de uitgeholde pompoen. Stop nadien een theelichtje in de pompoen en je krijgt een griezellantaarn. Neem de kinderen of kleinkinderen en hun lantaarn mee op een tocht door het donker. Griezelen geblazen!

Griezelig gezellig in huis

Wil je ook je interieur klaarstomen voor een ware griezelvakantie? Verberg dan enkele harige nepspinnen onder de tafel, de kast of in het bad. Dat wordt schrikken! Ook de pompoenlantaarns kan je bovendien een plekje geven in de woonkamer, samen met enkele kleinere stukken sierfruit. Zo maak je je huis griezelig en gezellig tegelijkertijd!

Tijd om aan de slag te gaan nu. Geniet van de griezelige tijd met je kroost!

Top